Gastronomie

Specializovaná aplikace „Gastronomie“ osloví svým atraktivním zpracováním jak začátečníky, tak i zkušenější uživatele.

Nabízí studentům přehledné seznámení se základními pojmy používanými v gastronomii, kde si kromě základní gastronomické terminologie osvojí správné postupy a pravidla, které společně tvoří základ pro práci v kuchyni. Seznamuje se základy stolování a etikety, nabízí stručnou exkurzi po vybraných gastronomických mapách evropských zemí a Japonska a umožňuje prozkoumat základní rozdělení některých druhů masa, nástrojů a technologických zařízení používaných v gastronomii.

  1. Druhy masa (rozdělení a vlastnosti)
  2. Druhy ryb a použití masa
  3. Rozdělení hovězího masa
  4. Dělení vepřového masa
  5. Druhy koření (vlastnosti a použití)
  6. Rozdělení nástrojů v kuchyni (ergonomie použití)
  7. Rozložení spotřebičů v kuchyni (3 zóny)
  8. Základní návyky před vařením
  9. Základní návyky při vaření
  10. Základní návyky po vaření
  11. Uchovávání a skladování potravin
  12. Uchovávání a skladování nápojů
  13. Zásady stolování (včetně prostírání a etikety)
  14. Gastronomická mapa České republiky
  15. Gastronomická mapa Slovenska
  16. Gastronomická mapa Maďarska
  17. Gastronomická mapa Polska
  18. Gastronomická mapa Rakouska
  19. Gastronomická mapa Itálie
  20. Gastronomická mapa Španělska
  21. Gastronomická mapa Francie
  22. Gastronomická mapa Japonska
  23. Pokyny pro přípravu pokrmu „Svíčková na smetaně“
  24. Postup přípravy pokrmu „Bryndzové halušky - Bryndza gnocchi“
  25. Postup přípravy pokrmu „Maďarský guláš - Magyar gulyás “
  26. Postup přípravy „Polévka Żurek - Żurek polévka “
  27. Postup přípravy „Vídeňský řízek - Wiener Schnitzel “
  28. Postup přípravy „Boloňské špagety “
  29. "Španělská paella - Paella Valenciana “
  30. Návod k přípravě „Hovězí polévka / Pot-au-feu “
  31. Postup přípravy „ Sushi “
  32. Základní třídění vín
  33. Specifikace vína
  34. Rozdělení šumivých vín
  35. Ušlechtilé destiláty
  36. Speciální lihoviny
  37. Míchané nápoje a barmanské náčiní (práce)
  38. Základní pravidla degustace
  39. Základní rozdělení sklenic a nádob podle použití
  40. Káva a barista

Další segmenty

Simulace pro lékařské fakulty

Zdravotnický software pro virtuální výuku odborných činností na vysokých školách.

Energetická Zařízení

„Energetická zařízení“ je specializovaná aplikace, která staví na problematice konstrukce a provozu energetických zařízení.

Biologie

Specializovaná aplikace „Biologie“ je koncipována formou encyklopedie, umožňuje rozvíjet poznatky o živých organismech a chápání jejich existence v životním prostředí.

Ošetření pacienta

Specializovaná aplikace „Ošetření pacienta“ je vytvořena za účelem názorného a srozumitelného vyobrazení základních postupů a ukázky zdravotnických procedur.

Jazyková encyklopedie

Specializovaná aplikace „Jazyková encyklopedie“ nabízí možnost, jak hravou formou žákůmprezentovat elementární slovní zásobu z anglického jazyka.

Dřevařství

Specializovaná aplikace „Dřevařství“ představuje průvodce základními postupy a technikami, které se využívají při montáži krovů, dřevostaveb nebo i nábytku.

Autoškola

Autoškola“ je specializovaná aplikace poskytující mnoho možností, jak získat vědomosti z prostředí provozu na pozemních komunikacích.

Geografie

„Geografie“ je specializovaná aplikace, která přichází s atraktivním a srozumitelnýmvyobrazením základních geografických pojmů.

Fyzika

Specializovaná aplikace „Fyzika“ je sestavena pro studenty za účelem seznámení se nejen s fyzikálními principy, ale také základními fyzikálními veličinami soustavy SI.

Elektronické a logické obvody

Specializovaná aplikace „Elektronické obvody“ je připravena unikátní formou, právě pro přínos v prezentaci teoretických základů týkajících se elektronických, respektive logických obvodů.

Dějepis

Specializovaná aplikace „Dějepis“ vytváří prostor pro kognitivní činnosti studentů, kterýmijsou bádání, zkoumání nebo objevování, nakolik v nich spočívá předpoklad poznávání a porozumění minulosti.

Chemie

Specializovaná aplikace „Chemie“ má badatelský charakter, přičemž podporuje samostatnosta kreativitu studentů.

Získejte cenovou nabídku

Vyplňte prosím tenhle poptávkový formulář a do 48 hodin vás budeme kontaktovat s návrhem řešení.